IW: JJ krenula pa stala

jelena jankovic indian wells 2013Kada je Jelena Janković dobila prvi set protiv Svetlane Kuznjecove 6-0, delovalo je kao da je JJ konačno našla formu koju je dugo tražila.  Kuznjecova je, ipak, Kuznjecova, bez obzira na trenutni rang . I pored toga što je pola godine bila van terena i ispala iz top 50, brzo je počela da nadoknađuje propušteno i već dva meseca u novoj sezoni nalazi se u top 10 u trci za Istanbul!

Nakon seta kada je sve očigledno funkcionisalo za JJ usledio je pad u igri i samo jedan brejk (po običaju) bio je dovoljan da do temelja prodrma igru srpske teniserke.  Za razliku od prvog seta kada je JJ spasila obe brejk šanse  a  osvojila 3 od 9, u drugom setu Kuznjecova je bila ta koja je spasila sve brejk lopte (3 od3) dok je Jankovićeva dozvolila protivnici  2 brejka iz 5 prilika. U trećem setu  srpska teniserka nije imala ni jednu jedinu priliku na servis Ruskinje, dok je dozvolila čak 5 brejk lopti ruskoj teniserki. Na kraju,  treći set, a i meč, je otišao uz samo jedan brejk, u momentu kada je bilo najbitnije, u poslednejm igranom gemu. I pored šansi na obe strane i velike borbe  Svetlana Kuznjecova je slavila sa  6-2 7-5, kao da se prvi set nije ni dogodio.

JJ nije uspela da  iskoristi trijumf u Bogoti i  počne da niže pobede. Koliko će ovaj zasigurno težak poraz ostaviti traga na njenoj igri, videćemo već u Majamiju!