IW: Janko uspešan u dublu

imagesJanko Tipsarević u paru sa Lukašom Kubotom, prošao je prvo kolo turnira u Indijan Velsu, pošto su savladali indijsko-američku kombinaciju, Bopana-Ram sa 6-4 7-6(4) u setovima.

Koliko god da loše ide na početku ovog velikog turnira u singl konkurenciji, toliko u dublu sve ide bolje. Posle Jelene u paru sa Baroni, Janko je prošao dalje, a noćas se očekuje nastup ostalih, Zimonjića i Lindsteda kao i Troickog i Fonjinija.

Meč je trajao sat i trinaest minuta, a jedan brejk je odlučio prvi set, u kojem su teniseri bez većih problema osvajali soje servis gemove. U drugom, Janko i Lukaš prvi dolaze u situaciju da jure brejk prednosti protivnika. Srećom, to im je uspelo već u  sledećem gemu, kada su smanjili na 2-3, a šansu da sve završe pre taj brejka, propustili su 11. gemu kada su imali brejk loptu na odlučujućem poenu.

U taj brejku, Tipsarević i Kubot su bili sigurni i tako obezbedili naredno kolo i meč protiv osmih nosilaca, Firstenberga i Matkovskog ili Benetoa i Gaskea. Treba reći, da su Janko i Lukaš već imali uspešnu saradnju prošle godine kada su stigli do finala mastersa u Rimu i četvrtfinala mastersa u Majamiju.