IW: Federer i Dolgopolov u polufinalu

Rodžer Federer i Aleksandar Dolgopolov čine prvi polufinalni par Indijan Velsa. Federer je u dva seta nadigrao Kevina Andersona, potvrdio vrlo dobru formu i osigurao skok na najmanje petu poziciju na ATP listi.

BNP Paribas Open - Day 10Federer je u završnici seta uspeo da dođe do odlučujućeg brejka, a najveći problem Andersona predstavljale su greške kojih je bilo čak 16.

Na krilima osvojenog seta Federer je briljirao u drugom setu, poveo je odmah sa 5-0 i za svega 22 minuta završio posao. “Osećao sam se jako dobro, dobro sam se kretao i bio sam agresivan. U tih deset minuta na kraju prvog i početku drugog seta sve je funkcioniralo savršeno i to je bilo vrlo važno. Drugi brejk je stigao kao bonus, bio je ovo odličan meč za mene”, rekao je Federer.

Aleksandar Dolgopolov je nastavio odlične igre na ATP Masters turniru u Indijan Velsu, pošto je sa 6-3, 6.4 savladao Miloša Raonića i tako se plasirao u polufinale.

Ukrajinac, inače 28. nosilac na turniru, relativno lako je izašao na kraj sa 10. nosiocem Raonićem, koji je loše ušao u meč. U drugom setu Kanađanin je poveo sa 3-0, ali je nakon toga izgubio pet gemova zaredom, Dolgopolov je poveo sa 5-3 i ukazanu priliku nije propustio.