Ivanovićeva u tri seta bolja od Kuznjecove

Posle Jelena Janković i Ana Ivanović izboriola je četvrtfinale na turniru u Sinsinatiju pošto je u 3. kolu sa 6-2, 3-6, 6-3 nadigrala staru mušteriju, Ruskinju Svetlanu Kuznnjecovu.

Kuznjecova je odlično startovala i uz brejk  povela je sa 2-0, a onda stala. Ivanovićeva je napravila seriju od šest vezanih gemova i dobila ovaj set sa 6-2 posle 38 minuta igre.

anaU drugom delu meča Ruskinja je pokazala nešto bolju igru. I ovaj set započela je tako što je Ani oduzela servis, a dva gema kasnije to ponovila i povela sa velikih 3-0. Naša teniserka je tada vratila jedan brejk i smanjila vođstvo Kuznjecove na 3-1, da bi gem kasnije ponovo izgubila servis  i ubrzo je bilo 4-1 za Ruskinju. Do kraja seta odigrano je još tri gema, a pošto su obe osvajale one na svoj servis, ovaj set je završen sa 6-2 za Svetlanu.

Posle sjajnoj drugog seta,  Kuznjecova je krenula ka preokretu. U trećem gemu odlučujućeg seta došla je do novog brejka za vođstvo od 3-1, a baš kao i u prvom setu, odjednom je stala. Srećom po Anu koja se razigrala i upisala još jednu veliku seriju, ovoga puta od pet vezanih gemova. Posle 42 minuta igre slavila je u ovom delu meča sa 6-3, a u četvrtfinalu je očekuje duel sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom koja je izbacila Karlu Suarez Navaro.