Ivanovićeva raskinula saradnju sa Kontićem

ivanovic kontic2.jpg

Baš uoči završetka Vimbldona  obično se dešava da se raskidaju saradnje sa trenirima. Prošle godine je to učinila Ana Ivanović, kada su ona i Najdžel Sirs sporazumno raskinuli saradnju, a ove godine je to učinila Li Na.

Međutim, ono što je šokiralo tenisku javnost jeste da je Ana Ivanović raskinula saradnju i sa Nemanjom Kontićem, koji je njen trener upravo od trenutka kada je to prestao da bude Sirs.

Njih dvoje su imali i više nego uspešno saradnju. U mnogo navrata je sprska teniserka isticala da ju je upravo rad sa Kontićem doveo do igre i mesta na kojem je sada.

ivanovic kontic

Sa njim je igrala svoje prvo finale još od 2010. u Lincu, koje je tesno izgubila od Anželik Kerber, ali je pokazala da je spremna da ponovo bude na tom nivou.

2014. je počela spektakularno i pomalo neočekivano. Osvojila je turnir u Oklandu, pobedivši u finalu Venus Vilijams, u tri teška seta.

To je bila njena 12. titula, ali trofeji nisu tu prestali da se nižu. Svoj 13. je osvojila samo par meseci kasnije u Montereju, a svoj 14. ujedno i najveći još od 2008. u Birmingemu pre samo par nedelja.

Ove sezone ima najveći broj pobeda od svih teniserki, i ima tri trofeja, a taj učinak imaju još samo Šarapova i Serena Vilijams.

Ono što ostaje nepoznato je razlog zašto su njih dvoje raskinuli tako uspešnu saradnju. Ana je isticala da je činjenica da ima trenera koji zna njen maternji jezik, i koji je približnih godina sa njom veoma dobro, jer može sa njim da priča i o stvarima van tenisa, što joj je omogućavalo da mirno izađe na teren i igra svoj najbolji tenis.

Ostaje nam da vidimo kako će ovaj prekid saradnje uticati na nju, kao i na njene rezultate do kraja godine. Ana je trenutno na 11. poziciji na WTA listi, i 8. na rejs listi, sa izglednim šansama da se plasira na završni turnir.

Njen kalendar do kraja godine izgleda ovako : Stenford, Montreal, Sinsinati, US Open, Hong Kong (pod znakom pitanja), Tokio, Peking, Linc.

Ko će je voditi tokom američke serije saznaćemo najverovatnije već za nedelju ili dve. Ono što se svi nadamo, jeste da je ovo neće omesti u njenom tenisu i da će nastaviti uzlaznom putanjom, kako je godinu i započela