Ivanovićeva bez četvrtfinala i top 10

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u osmini finala turnira Premijer 5 kategorije u Vuhanu.

ANA IVANOVIĆ VUHAN 2015

Bolja od srpske teniserke bila je  Garbinje Muguruza iz Španije, po setovima 4-6, 6-1, 6-0, nakon jednog sata i 37 minuta igre.

Ana je u prvom setu dva puta oduzela servis osmoj teniserki sveta. Prvi put je Španjolka uzvratila, i od 1-3 došla do izjednačenja, ali drugi put je to ujedno bio i poslednji gem seta.
U drugom setu je usledio veliki pad. Srpkinja je u ostatku meča osvojila samo jedan gem, izgubivši poslednjih osam gemova u nizu.

Naredna protivnica španskoj teniserki biće Ana Karolina Šmidlova iz Slovačke koja je na putu do četvrtfinala iznenadila Karolinu Vožnjacki.
Ostali četvrtfinalni parovi u ovoj polovini žreba su, još jedno iznenađenje. Koko Vandevej će igrati protiv Anželike Kerber. U gornjoj polovini žreba su Venus Vilijams i Johana Konta, koja je iznenadila Simonu Halep, i Karolina Pliškova i Roberta Vinči, koja pobedom nad Petrom Kvitovom pokazuje da nastavlja sa odličnom formom od letos.

Ana će naredne nedelje ponovo ispasti iz 10 najboljih na WTA listi, i biti  minimum 14. I Ani i Jeleni preostaju Peking i Luksemburg, gde će pokušati da izbore mesto u Džuhaju, pošto će im obema za mesto u Singapuru i povratak u top 10 biti portrebno da osvoje obe ove titule.