Ivanović igrala dovoljno za drugo kolo RG

Ana Ivanović se plasirala u drugo kolo Rolan Garosa sa iznenađujuće laganom pobedom nad domaćom teniserkom Karolinom Garsijom sa 6-1 6-3 za nešto malo više od sat vremena igre.

ana-ivanovic-roland-garros-2014-outfit

 

Ana, u svom prvom okršaju sa Francuskinjom, nije morala da se previše muči. Garsija je mnogo promašivala, a Ana je samo bila tu, dovoljno stabilna da ne dozvoli protivnici da se razigra.

U prvom setu je Ana odmah na početku vezala 4 gema, i ubrzo je bilo 4-0, kada Garsija prekida tu seriju, ali to je sve što je uradila u prvom setu. Ana je osvojila svoj servis gem, a zatim u servis gemu protivnice imala dve vezane set lopte koje nije iskoristila, ali jeste treću za komforno vodstvo od 6-1.

Iako se od ovog meća očekivao derbi, pre svega zbog forme u kojoj se obe trenutno nalaze, meč nije ispunio ta očekivanja. Garsija, koja je osvojila prvu titulu u karijeri pre nešto više od meseca dana u Bogoti, pobedivši Jelenu Janković, nije uspela da bude na onom nivou na kom je bila u proteklih mesec i nešto više dana. Stoga ovakav rezultat i ne čudi.

U drugom setu je Ana odmah povela uz brejk prednosti, da bi joj Garsija uzvratila prvim njenim brejkom na meču. Ana ponovo oduzima servis protivnici i to je otprilike sve što smo videli od uzbuđenja do kraja meča. Ana je sigurno servirala i plasirala se u drugu rundu takmičenja.

Statistika izgleda ovako: Garsija je imala samo 8 vinera a čak 36 neiznuđenih grešaka, dok je kod Ane taj odnos 10-18.

Anina igra nije bila blistava, ali možda i zbog toga što joj Garsija nije dozvolila da se razigra, već je većinu loptica slala u aut ili mrežu. Nadamo se da će Ana svakako igrati bolje kako turnir odmiče, jer je čekaju sve opasnije protivnice.