Ivana u finalu Orandž Boula!

Ivana Jorović, ORANŽ BOL 2013Ivana Jorović  boriće se za devetu titulu u ovoj sezoni, petu na juniorskim turnirima. U pitanju je turnir GA kategorije, Orandž Boul. Isti taj turnir, osvojio je Laslo Đere pre tačno godinu dana!

Na najprestižnijem juniorskom turniru nakon Gren Slemova, Ivana je pokazala jak karakter i borbenost, jer je četiri od pet mečeva dobila u tri seta! U prva četiri kola bi uglavnom nakon dobijenog seta, odmah gubila servis u narednom, a zatim i setove. Iako je u prva tri kola treći set osvajala lako, u četvrtfinalu je viđena drama u taj brejku, protiv 9. nositeljke Akvile Parazinskaite iz Litvanije.

U okviru polufinala sastala se sa nenositeljkom, Sofijom Kenin iz Sjedinjenih Američkih Država. Malo je falilo  da i ovaj meč ode u treći set, no gubitak brejka u drugom setu  je  brzo nadoknadila, a kasnije i  osvojila set u taj brejku.

U finalu, čeka je njena dubl partnerka, Varvara Flink iz Rusije. Njih dve su inače i 2. i 1. nositeljka turnira.
Takođe, njih dve danas očekuje meč četvrtfinala dublova, a verovatno i polufinale nakon toga.

Eventualnim trijumfom, Ivana ima šansu da se probije među 5 najboljih teniserki na svetu u juniorskoj konkurenciji. Trenutno je na 11. mestu, a najviši rang imala je do pre nedelju dana, a to je  10 mesto.