Ivana nastavila seriju, Jovana biciklom do pobede

Ivana JorovićIvana Jorović (607) je lako, brzo i ubedljivo startovala u glavnom žrebu ITF turnira kategorije 25k u Brazilu. Sigurnu pobedu  od 6-1, 6-2 ostvarila je protiv Andree Gamiz(304) i tako već stigla do četvrtog trijumfa na ovom turniru. Naime, Ivana je prethodno uspešno prebrodila tri kola kvalifikacija, pobedivši mnogo bolje rangirane protivnice (Servera (434),Pelja (287), Soribes (320)  i sa današnjim mečom još uvek nije izgubila ni set na čitavom turniru. Prolazak kvalifikacija donosi jedan poen, a pobeda u prvom kolu pet, pa Ivana već ima sigurnih šest poena, koja će joj omogućiti ulazak u top 600, i to oko 580. mesta na rang listi od onog tamo ponedeljka. U drugom kolu pravi ispit će joj biti prvi nosilac, Rumunka Irina Kamelija Begu,trenutno 127, čiji je najbolji plasman bio 38. mesto. 

Jovana-JaksicJovana Jakšić je bez izgubljenog gema startovala u Meksiku, na turniru 25k. Bolja je bila od Karoline Kuevas, sa 6-0, 6-0. Jovana nije uspela da upadne u kvalifikacije Indijan Velsa pa je odlučila da odigra turnire 25k u Meksiku i Americi, pre nego ode na WTA turnir u Montereju, gde brani 2.kolo do kog je došla iz kvalifikacija. Na ovonedeljnom turniru u Meksiku je drugi nosilac, a za četvrtfinale igra protiv bolje iz meča Sančez – Rodrigez.

Na ITF turniru u Kini, jačine 50k, Barbara Bonić je sa 5-7, 1-6 ispala na startu od domaće igračice, dobitnice wc Šilin Sju.