Ivana lako do 1/4 finala

Drugi nosilac juniorskog Australian Open-a, Čačanka Ivana Jorović, lako se plasirala u četvrtfinale ovog Gren Slema  ubedljivom pobedom od 6-2, 6-2 nad Jasminom Paolini. 

Ivana Jorović AONa startu se teniserke nisu odvajale, igralo se gem za gem do petog gema. Tada Ivana stiže do brejka koji potvrđuje, a zatim isto radi još jednom što je bilo dovoljno za 6-2. 

Drugi set je imao sličan scenario, Ivana je stigla do 3-1, zatim još jednom stigla do brejka i u šesnaestom gemu je odservirala za pobedu. 

U tri meča Ivana je izgubila 14 gemova, po pet u prva dva kola i danas četiri.

U četvrtfinalu će igrati protiv Kineskinje Cijue Sun, koja je eliminisala Ivaninu dubl partnerku  Boulter.

Flink i Kalinjina su bile 1. i  3. nosilac, ali su ispale pa je sada Ivana, barem po rangu, glavni favorit za titulu.

Ivana i Boulter igraju i dalje u dublu. Kao drugi nosioci u četvrtfinalu su pobedile  australijski par Kabrera/Hajvs i u polufinalu se sastaju sa još jednim australijskim parom, Bejns/Čandramulja.

Nina Stojanović i njena partnerka Komardina iz Rusije, kao 4. nosioci u četvrtfinalu su eliminisale mađarsko-britanski par Stolar/Volas i u polufinalu se sastaju sa 1. nosiocima, ukrajinsko-ruskim dublom Kalinjina/Kuličkova. 

Nakon Australian Open-a za juniorke, Ivana će ostati u Australiji, kako bi odigrala dva seniorska turnira ranga 50k. Na WTA listi Ivana zauzima 643.mesto.

Novinar Telegraf.rs je gledao Ivanu u 1.kolu pa je sledeći deo preuzet odatle :

Mlada srpska teniserka dosta saveta dobija od Jelene Janković sa kojom se često viđa u Beogradu, jer na istom mestu obavljaju kondicone pripreme. Ipak Jorovićevoj uzor nije osma teniserka sveta.

Kada sam sa sedam godina krenula da igram tenis idol mi je bila Ameli Morezmo, ali odkako sam izborila mesto na rang listi samo sam usresređena na lični napredak – rekla je Jorovićeva.

Osim na Australijan Openu 16-godišnjoj teniserki će prioritet biti što bolji rezultati i na ostalim juniorskim Gren slemovima, dok će na US Openu učestvovati u kvalifikacijama u seniorskoj konkurenciji.