Ivana kroz kvalifikacije do drugog kola

Ivana+Jorovic+2013+Australian+Open+JuniorMlada nada srpskog tenisa Ivana Jorović plasirala se u drugo kolo fjučers turnira u Sanderlendu, Velika Britanija 15k kategorije. Ona je u kvalifikacijama prethodno pobedila jednu nositeljku i top 500 igračicu, da bi u prvom kolu eliminisala Lauru Joanu Andrej iz Rumunije, 295. teniserku sveta. Ivana je devet godina stariju rivalku pobedila rezultatom 6-0 0-6 6-3.

Osim što je dodelila ”krompirić” u prvom setu 450 mesta bolje rangiranoj Rumunki, pokazala je izuzetnu psihološku stabilnost kada se, nakon preokreta Rumunke i vraćanja “krompira” u drugom setu, regrupisala i dobila meč protiv iskusnije i bolje plasirane protivnice.

Ivani je ovo tek šesti turnir u profesionalnoj karijeri i do sada je osvojila jedan ITF, ranga 10k. Eventualnim plasmanom u četvrtfinale Ivana bi ušla među 700 najboljih na WTA listi po prvi put.

Sledeća protivnica Jorovićevoj biće kvalifikantkinja koja je izbacila osmu nositeljku u prvom kolu, Ejmi Bovtel, 556. na WTA listi i jedinoj predstavnica Irske  sa WTA rangom.