EKSKLUZIVNO : Ivana Jorović za Nettenis

Počela sam da se bavim tenisom sa 7 godina, moj deda Radovan Nikolić je teniski trener i on je prepoznao moj talenat, radili smo do moje 11 godine u Čačku.

Ovim rečima intervju za naš sajt započinje najbolja juniorka Srbije u ovom trenutku, Ivana Jorović.

Ivana Jorović AO 2014Ivana Jorović je rođena u Čačku 3.maja 1997.godine, gde je, kako i kaže započela svoje prve teniske korake. Veliki talenat ispoljavala je još od najmlađih dana, pa su nagrade, u vidu trofeja, ubrzo počele da pristižu.

Sa samo četrnaest godina je krenula da igra turnire u konkurenciji do 18 i već na prvom u Pančevu je uzela poen. Naredne godine, na drugom turniru u uzrastu do 18 godina, stigla je do duple krune, a na naredna dva do dve singl titule i najavila pohod ka teniskom juniorskom vrhu.

Prvi Gren Slem je igrala na US Open-u 2012. godine, kada je izgubila na startu kvalifikacija, a već na narednom Gren Slemu je bila u glavnom žrebu i ostvarila pobedu. Sjajnu seriju rezultata Ivana započinje u maju 2013. godine, kada na dva turnira u Budimpešti dolazi do trofeja, a seriju nastavlja pobedama u Holandiji i Nemačkoj da bi je u Kanadi zaustavila Sinjakova u polufinalu. Do kraja godine dolazi do titule u Osaki i finala Orandž Boula i ranga karijere, četvrte pozicije!

Uporedo sa juniorskim, igrala je i seniorske turnire, pa je tako do prvih bodova za WTA listu došla sa 15 godina stigavši na prvom profesionalnom turniru do polufinala u Prokuplju. Prvu titulu je osvojila u Egiptu, u oktobru 2012.godine, a nakon toga je osvojila i Niš i dva vezana turnira u Egiptu, na kraju prošle godine. Trenutno 643. teniserka na WTA listi ove godine ima nameru da taj rang umnogome popravi, pa verujemo da 634.mesto uskoro neće biti najbolji plasman njene karijere.

Ivana Jorović AOZa sada ima četiri ITF titule iz isto toliko finala !

O osnovnim teniskim podacima nam je rekla sledeće :

Moj tim je moja porodica i moji treneri (sa Beogradske Teniske Akademije – Marko Đoković i Toni Lekić ). Od sponzora igram sa Babolat reketima i Najki opremom. Moja omiljena podloga je brza (hard) , stil igre mi je ofanzivan, kao i svaki dobar igrač imam svoje vrline kao i mane, ali ne bih da ih iznosim.

Kako si zadovoljna prošlom sezonom ? Igrala si uporedo i juniorske i seniorske turnire ?

Jako sam zadovoljna svojim juniorskim rezultatima u prošloj godini, mada smatram da uvek može bolje.Ove godine plan je da igram juniorske Gren slemove i WTA turnire. Zadovoljna sam postignutim rezultatima i u seniorskoj konkurenciji , sigurna sam da ću uz još kvalitetniji rad, postizati još bolje rezultate.

Ivana Jorović dubl AOPripreme je obavila u Americi i sezonu je počela u Australiji. Četvrtfinale singla i finale dubla su rezultati sa Australian Open-a, a tesan poraz na startu kvalifikacija ITF turnira serije 50k od juniorske šampionke Australian Open-a pokazuju da je Ivana na dobrom putu. Očekuje je još jedan ITF turnir serije 50k naredne nedelje u Australiji, na Tasmaniji.

O odnosu sa teniserkama kaže :

Sa svima sam u jako korektnim odnosima, ali mi vreme i obaveze ne dozvoljavaju intezivno druzenje.

Šta radiš kada nisi na teniskom terenu ?

Kao i svi mladi ljudi volim da slušam muziku, odgledam neki dobar film, tu su i knjige, škola… i da se družim sa svojim bliskim prijateljima. Hobi mi je moj pas Paki, maltezer. 🙂

Ivani se zahvaljujemo za vreme odvojeno za naše čitaoce i želimo puno zdravlja i sreće u sezoni pred nama !