Ivana Jorović do titule i najboljeg ranga u karijeri

Ivana Jorović ove nedelje igrala je na turniru 50k kategorije u Francuskoj. Nakon razočarenja u pojedinačnoj konkurenciji, srpska teniserka je uspela da dođe do najvrednijeg trofeja u konkurenciji parova u dosadašnjoj karijeri. Takođe, Jorovićeva će u obe konkurencije imati od ponedeljka najbolji rang u dosadašnjoj karijeri.

jorovic

Zajedno sa Lesli Kerkhove iz Holandije, Jorovićeva je na turniru u Žu-Le-Turu bez izgubljenog seta došla do titule.
U finalu, one su bile bolje od 2. nositeljki Aleksandre Kadantu iz Rumunije i Jekaterine Jašine iz Rusije. Meč je rešen u dva seta, rezultatom 6-3. 7-5.

Ivani je ovo bilo treće finale u konkurenciji parova, a drugo ove godine. Nakon poraza prošlog meseca u finalu 25k turnira, i titule na turniru iste kategorije pre godnu dana, prvi put je igrala finale dublova na turniru ”čelendžer” serije. Turnir u Francuskoj igrao se na tvrdoj podlozi, u dvorani.

U pojedinačnoj konkurenciji Ivana je neočekivano izgubila već u prvoj rundi, iako je bila postavljena za prvu nositeljku. Od nje je bila bolja Elena Gabriela Ruse iz Rumunije sa 7-5, 6-4.

Ipak zahvaljujući prošlonedeljnom polufinalu na 25k turniru, Ivana će od ponedeljka biti na 135. mestu WTA liste, što će joj biti najbolji plasman u karijeri. I u konkurenciji parova zabeležiće najbolji plasman jer će u ponedeljak ”skočiti” ya oko 140 mesta i biti na 361. mestu WTA liste dublova.