Ivana ispustila titulu

Na turniru GA kategorije, američkom Orandž Boulu, Ivana Jorović je ispustila 4-1 u trećem setu i izgubila. U finalnom meču su snage odmerile prvi nosilac Varvara Flink i Ivana, koja je bila drugi nosilac. Nakon tri seta i preokreta u odlučujućem, do titule je stigla Flink, pobedom 6-1, 2-6, 6-4.

Ivana JorovićIvana je sa Flinkovom igrala i dubl, gde su dogurale do polufinala. Do finala je Ivana stigla nakon šest mečeva, od kojih je pet rešila u tri seta! Put do finala je izgledao ovako :

1.kolo: Jorović – Horvit 6-2, 3-6, 6-3

2.kolo: Jorović – Higuči 6-7, 6-1, 6-1

3.kolo: Jorović – Volas 7-5, 3-6, 6-1

Četvrtfinale: Jorović – Parazinskaite 7-5, 3-6, 7-6

Polufinale: Jorović – Kenin 6-2, 7-6

Finale: Jorović – Flink 1-6, 6-2, 4-6

Finalni meč je Ivana počela loše, odmah je Flink stigla do 3-0 i do kraja seta stigla do još jednog brejka i samo jednog izgubljenog gema. U drugom setu je viđena ista slika, ali sa obrnutim ulogama! Ivana je krenula sjajno, ona je vodila stalno i brzo se izborila za finalni set. Nastavila je Ivana gde je stala, stigla do brejka, pa još jednog i servisa za 5-1. Gem loptu nije iskoristila, a Flinkova to koristi da napravi brejk, a zatim veže još pet gemova i osvoji titulu!

Trenutno 11. juniorka sveta će ovim rezultatom nadmašiti rang karijere (10.mesto) i približiti se top 5. Obzirom da naredne godine igračice rođene 1995.godine nemaju pravo igranja juniorskih turnira (trenutno su dve u top 10), Ivani se otvara lepa šansa za napredak na listi. Godinu je krenula sa 86.mesta, i ovo joj je tek sedmi poraz u sezoni, što njen rezultat čini još impresivnijim!

Uporedo je igrala i na profesionalnim turnirima i na WTA listi je trenutno 637. igračica sveta.