Ivana i Doroteja na korak od srpskog finala!

IvanaSrpske teniserke Doroteja Erić i Ivana Jorović nalaze se na korak od  duela na ITF turniru 10k kategorije u Nišu! Njih dve su dobrim igrama obezbedile plasman u polufinale bez izgubjenog seta. Pritom, osim prvog seta Doroteje na turniru, obe teniserke su sve setove rešavale u svoju korist u proseku prepustivši protivnicama jedan-dva gema.

Nakon što je u prva dva meča izgubila 4 gema, Ivana Jorović ”namučila” se protiv prve nositeljke Viktorije Rajičić iz Australije, prepustivši joj ukupno 5, za pobedu od  6-2 6-3. Naravno, treba napomenuti da je u prva dva kola igrala sa  teniserkama  iz Srbije koje su dobile ”vajld kard” jer praktično nemaju rang, te bi svaka veća muka protiv njih bila možda i zabrinjavajuća. 
Doroteja, druga nositeljka na turniru,  do polufinala je igrala sa tri kvalifikantkinje i očekivano  stigla do polufinala, gde će opet biti favorit, kao što je uostalom i favorit za titulu.

Nadamo se da će nam  Ivana i Doroteja, nakon  Danila i Miljana u Beogradu prošle nedelje, priuštiti ono što  nam na WTA nisu uspele prirediti naše najbolje plasirane teniserke, te da će to preneti kao čestu pojavu i u budućnosti!

Branilac titule je Natalija Kostić, koja je nakon niza loših rezultata poslednjih meseci, konačno zabeležila koju pobedu na turniru iste kategorije, u Alkmaru, gde je čeka meč četvrtfinala i na kom je prvi nosilac.