IV: Novak se prerano vratio na teren

Najbolji srpski teniser je u nedelju nastupio u drugom kolu prvog mastersa u sezoni Indijan Velsu, posle dva meseca pauze i operacije lakta.


Japanac Taro Danijel, 109. teniser sveta, pobedio je Đokovića u drugom kolu posle dva i po sata uspona i padova u igri srpskog tenisera.

Ovaj nastup Novaka Đokovića pokazao je da se srpski teniser još uvek ne nalazi na zadovoljavajućem nivou fizičke spreme što je i logično kada se uzme u obzir kroz šta je prošao u prethodnih deset meseci.

Željan tenisa, razigran i koncentrisan, Novak je bio samo u prvih pola sata meča. Vodio je sa 5-2 u prvom setu i imao set loptu na servis protivnika, a kada je nije iskoristio, krenuo je nizbrdicom. Japanac se potom vratio u set i izjednačio na 5-5, a odluka je pala u taj-brejku koji je osvojio Tareo Danijel rezultatom 7-3.

U drugom setu odlučio je jedan brejk koji je napravio srpski teniser, ali je već tada bilo jasno da Novaku manjka snage, odnosno da nije spreman za najveće napore.

Odlagao je neminovno Đoković kada je spasio četiri brejk lopte u drugom gemu trećeg seta, ali više od toga nije mogao. Danijelovo je bilo samo da prebacuje lopticu preko mreže, a dva puta smo bili svedoci da Đoković nije imao snage da odigra poen do kraja već je posle malo duže razmene odustajao i prepuštao poen protivniku.

Na kraju konačan rezultat je bio 7-6, 4-6, 6-1 u korist Japanca, koji se u trećem kolu sastaje sa Argentincem Leonardom Majerom.