ITPL teniska liga: drugi deo

Kao što znamo od ove sezone na kraju teniske godine igraće se Teniska Premier liga. Ovo takmičenje je novina za sve tenisere, a predstavlja mešavinu zabave za gledaoce i dobe zarade za same tenisere. Prošlog vikenda ovo takmičenje igralo se na Filipinima, a od 2-4 decembra održao se turnir u Singapuru sa četiri već dobro poznata tima: Manila Maveriks, Singapur Slemers, Mikromaks Indijan Ejsiz i UAE Rojals.

Kao i na prvom turniru u Manili, od srpskih tenisera u Singapuru su igrali Ana Ivanović i Nenad Zimonjić. Ana je za svoju ekipu “Mikromaks Indijan Ejsiz” odnela dve pobede uz jedan poraz. Naša teniserka je prvo pobedila Kristinu Mladenović sa 6-2, a potom izgubila od Serene Vilijams sa 6-4, da bi danas sa 6-2 nadigrala Kirsten Flipkens iz Belgije. 

ana

Nenad Zimonjić nastupa za “Rojalse iz UAE”. On je sa Kristinom Mladenović pobedio dubl Flipkens – Danijel Nestor sa 6-1, dok je u paru sa Marinom Čilićem poražen 6-3 od francusko-filipinske kombinacije Žo-Vilfrid Conga/Trit Konrad Hjui. Nenad je danas u paru sa Kristinom poražen od Serene Vilijams i Tomaša Berdiha sa 6-4, da bi sa Marinom Čilićem zabeležio pobedu nad Australijancima Hjuitom i Kiriosom od 6-5.

Nakon dva odigrana turnira u vodstvu se i dalje nalazi ekipa Ane Ivanović “Mikromaks Indijan Ejsiz” sa 20 bodova, dok drugo mesto dele “UAE Rojals” i “Manila Maveriks” sa po 17 poena. Na začelju tabele nalazi se ekipa “Singapur Slemers” sa dve pobede, odnosno 14 poena.

Od 06. do 08. decembra najbolji teniseri se sele u Indiju gde će se održati treći po redu turnir, a zavesa će biti spuštena u Dubaiju od 11. do 13. decembra.