ITF vesti: Aleksandra razočarala, Tamara iznenadila

Fed Cup, Serbia vs Canada, Novi Sad, Aleksandra Krunic vs Rebecca MarinoNa ovonedeljnim ITF turnirima srpske predstavnice  imale su polovičan učinak.

Na turniru 25k kategorije u turskom Izmiru,  Aleksandra Krunić doživela je neprijatno iznenađenje od  700(!) mesta lošije rangirane kvalifikantkinje Karolin Romeo iz Francuske. Aleksandra je izgubila u dva seta 3-6 3-6. iako je u drugom imala vođstvo od 3-1.

Ipak Aleksandri ostaje da popravi utisak sa dobrim partijama u dublu. U oprobanom  duetu sa Katažinom Piter iz Poljske nalazi se na korak od finala. One su postavljene za prve nositeljke turnira.

Tamara Čurović nakon dužeg perioda opet pruža bolje partije. Ona je iz kvalifikacija stigl do četvrtfinala ITF 25k turnira u Moskvi, usput porazivši 3. nositeljku, nakon čega ipak nije uspela da priredi još jedno iznenađenje i pobedi  domaću teniserku i 7. nositeljku Maju Kacitadze. Ruskinja je bila bolja u dva seta 6-2 6-2.

Natalija KosticNatalija Kostić konačno je uspela da direktno upadne u glavni žreb jednog turnira 25k kategorije, ali tamo nije imala sreće jer ju je čekala 3. nositeljka  Karina Vitheft iz Nemačke, od koje je izgubila ubedljivo 2-6 1-6. Turnir  se igra u Hehingenu, u Nemačkoj.

Ipak, nakon boljih igara proteklih nedelja,  nakon što su ih loše partije odvele van 450 najboljih na WTA listi, Tamara i Natalija će se naći na pragu 400 najboljih i u naredne 2 nedelje biti rangirane na oko 410. mestu WTA liste.