ITF: Titula za Marka Tepavca

Srpski teniser Marko Tepavac osvojio je fjučers u Egiptu (10.000 dolara, tvrda podloga) pošto je u finalu sa 6-4, 6-4 savladao domaćeg tenisera i prvog nosioca Muhameda Safvata. Marko je tokom celog turnira prikazao sjajan tenis, protivnicima nije prepustio nijedan set i sasvim zasluženo stigao do nove ITF titule. 

On je kao drugi nosilac na startu savladao dobitnika WC, Francuza Gijoma Kapoa sa 6-1, 6-1, da bi u 2. kolu pobedio kvalifikanta Tobijasa Dankla sa 6-4, 6-4. Još jednu rezultatski laku pobedu ostvario je u četvrtfinalu pobedivši osmog nosioca iz Belgije Sandera Žila 6-2, 6-3. Sa sjajnom igrom nastavio je i u polufinalu dobivši sedmog nosioca Sirijca Tavila rezultatom 6-2, 6-3. Iako je u finalu igrao protiv bolje rangiranog tenisera to ga nije omelo da dođe do svoje četvrte ITF titule u karijeri iz 6 odigranih finala. Bodovi osvojeni na ovom turniru doneće mu renking karijere, jer će se naći oko 362. mesta. Tepavac će i naredne dve nedelje ostati u Egiptu, na oba turnira će biti prvi nosilac (prema trenutnim prijavama za te turnrie).

Na istom fjučersu nastupili su i Denis Bejtulahi i Željko Milović. Denis je kao šesti nosilac stigao do četvrtfinala gde je u tri seta izgubio od Turčina Ergudena, dok je Milović uspešno prošao kvalifikacije i u 2. kolu je izgubio od Muhameda Safvata. Milović je tim rezultatom došao do prvog boda za ATP listu, tako da će za dve nedelje prvi put imati renking.