ITF Srbija: Pobede Tamare, Dejane, Lasla i Peđe

Laslo, Tamaral, Dejana, PeđaNa ITF turnirima 10k kategorije na Zlatiboru i u Beogradu, odigrala su se tri srpska derbija u okviru četvrtfinala.

Kod muškaraca, na Zlatiboru to su bili dueli između osmog i prvog nosioca Lasla Đerea i Miljana Zekića. Đere je bio bolji u dva seta 7-6(4) 6-3.  Zekić je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, iako je najbolje rangiran teniser turnira, ali je zakasnio sa prijavom za isti.
U polufinalu odigraće se još jedan srpski derbi. Laslo će odmeriti snage sa šestim nosiocem Denisom Bejtulahijem.

Drugi par bili su Miki Janković i  Peđa Krstin, inače peti i treći nosioci turnira. Krstin je trijumfovao u dva seta 6-3, 7-6(4). U meču za finale igraće sa teniserom koji je jedini bio nenosilac u četvrtfinalu, Tomislavom Jotovskim iz Makedonije.

Nešto severnije, u glavnom gradu Srbije, teniserke igraju turnir iste kategorije. Tamara Čurović ispoštovala je za sada ulogu prvog nosioca i do polufinala stigla bez izgubljenog seta. U današnjem meču bila je ubedljiva protiv Marine Lazić. U borbi za njeno peto finale u karijeri na suprotnoj strani terena čekaće je Dejana Radanović, koja je bila sigurna protiv Slovenke Polone Reberšak, pobednice nad našom Marinom Kačar.

Sa druge strane žreba Dunja Stamenković, koja je  posle velike borbe eliminisala najglasniju igračicu na turniru,  čiji se krici čuju daleko van terena, Mađaricu Vandu Lukač,  igraće sa drugom nositeljkom turnira Terezom Malikovom iz Češke.