ITF: Nezadrživi Nina, Aleksandra i Laslo

Nina Stojanović Mumbai 2014Nina Stojanović nastavlja sa najboljim izdanjem u dosadašnjoj kratkoj karijeri.

U paru sa Despinom Papamihail iz Grčke, Nina se domogla svog čak 9. finala u konkurenciji parova ove sezone, a prvi put na turniru 25k kategorije. Do sada je izgubila samo jedno. Tamo ih čekaju prve nositeljke, japanski par, Miki Mijamura i Mijabi Inoue.

Takođe, na ovom turniru u Mumbaiju Nina se nalazi i na korak od plasmana u finale i u pojedinačnoj konkurenciji. Ona je u četvrtfinalu savladala 6. nositeljku Emili Vebli Smit iz Velike Britanije rezultatom 7-5 4-6 6-2  i tako obezbedila sebi prodor među 400 najboljih na WTA listi po prvi put. U polufinalu sastaće se sa još jednom kvalifikantkinjom, Kloe Pake iz Francuske, koja na ovom turniru nije izgubila ni jedan set.

laslo 2Aleksandra Krunić dominantno je prošla u polufinale turnira 50k kategorije u Ankari. Pobedom  nad Đojom Barbijeri iz Italije 6-1 6-1. U polufinalu igraće protiv kvalifikantkinje Valentine Ivahnenko. Ovaj plasman doneće joj povratak među 100 najboljih na WTA listi.

Laslo Đere se na turniru u Dakaru, u Senegalu takođe nalazi na korak od finala, i  to na turniru 15k kategorije, što bi mu bilo prvo u karijeri na turniru ove kategorije, a  ukupno deseto. U polufinalu igraće protiv 3. nosioca Gregoara Barera iz Francuske, koji je inače izbacio Gorana Markovića u prvom kolu ovog turnira.