ITF juniorska lista: Smena na vrhu

art729-kyrgios1-420x0Nikola Milojević je proveo samo dve nedelje na vrhu juniorske rang liste. Australijski teniser Nik Kirgios osvojio je titulu u Traralgonu i tako za oko 50 poena prestigao Milojevića, koji je sada na drugom mestu.

Naravno, puno toga se može promeniti posle Australain opena, gde su sva tri najbolja juniora još uvek u konkurenciji, a lako se može desiti da Nikola i Nik u polufinalu odlučuju o budućem broju jedan.

Laslo Đere je ostao na četvrtom mestu i ta mu pozicija verovatno neće biti ugrožena, osim ako njegovi nešto dalji pratioci, Mongomeri, Baldi ili Garin, ne osvoje titulu.

Veliki pad na rang listi doživeo je Luka Ilić. Luka se ove godine opredelio za jače turnire. Igrao je u Traralgonu i AO, pa nije branio polufinale G1 turnira u Prerovu. Na žalost, Ilić je izgubio u prvim kolima oba turnira, pa više nije treći srpski junior, već je pao za gotovo 100 mesta i sada je 190 junior na svetu.

Blagi rast beleži, sada treći srpski junior Goran Marković, pre svega zahvaljujući trećem kolu u Prerovu, ali je zato zbog istog rezultata, najveći skok napravio Petar Čonkić, od čak 107 mesta. Petar je do trećeg kola stigao iz kvalifikacija, a trenutno je 358 junior na svetu, dok je Marković 134.

Kod devojčica nije bilo većeg pomeranja osim što je Bojana Marinković, zahvaljujući trećem kolu u singlu i tituli u dublu u Berghaimu, napredovala 24 mesta i sada je 275. Zahvaljujući istom plasmanu u singlu, Dejana Dukić je napredovala čak za 121 mesto ali ona je tek 782.

Poredak prve tri je i dalje: Stojanović (46), Jorović (63) i Ostojić (141).