ITF fjučers u BG: Titula u dublu za Perića i Petrovića

Na terenima TC „Novak“ odigrano je finale fjučersa, a slavio je Maksim Žanvije. Na plus 40 igrano je danas finale fjučersa u Beogradu ali to nije previše smetalo Maksimu Žanvijeu i Žoao Pedru da odigraju dobar meč za titulu šampiona.maxime javierSlavio je Francuz 6-1, 6-4, zahvaljujući odličnoj igri na mreži i solidnom servisu. Reč je o 462. teniseru sveta koji je u polufinalu savladao našeg Danila Petrovića 6-4, 6-2, a pre toga i Mikija Jankovića u četvrtfinalu posle velike borbe 7-6, 4-6, 7-6.

Što se dubla tiče titulu na istom turniru osvojili su srpski teniseri, Nebojša Perić i Danilo Petrović . Perić i Petrović na putu do titule nisu izgubili nijedan set, a u finalu su sa 7-5, 6-2 bili bolji od švajcarko-francuske kombinacije, Belije/Žanvije.
Ovo je bilo prvo finale za Perića i prva titula u karijeri sa kojom će ponovo imati renking u dublu nakon dve godine, i biće oko 1140. mesta. Za Petrovića, ovo je bilo 20. finale u dubl konkurenciji, a 9. titula u karijeri (4. u ovoj godini). U singl konkurenciji, Danilo je poražen u polufinalu od Maksima Žanvijea iz Francuske sa 6-4, 6-2.

ITFSERBIA F5, Beograd, Srbija, šljaka:
Dubl:
1. kolo:
Perić/Petrović (SRB,SRB, WC) – Kompleto/Gaspar Murta (POR,POR) 6-1, 7-5
1/4 finale:
Perić/Petrović (SRB,SRB, WC) – Paz/Rivera Arangiz (ARG,CHI, 4) 6-3, 6-4
1/2 finale:
Perić/Petrović (SRB,SRB, WC) – T.Draganja/Portaluri (CRO,ITA, 3) 6-1, 7-6(2)
FINALE:
Perić/Petrović (SRB,SRB, WC) – Belije/Žanvije (SUI,FRA) 7-5, 6-2

Pobedu na turniru je ostvario i naš najbolji mladi igrač Miomir Kecmanović. Inače, u glavnom žrebu singla šansu je dobilo čak 13 tenisera iz Srbije, kojima su domaći fjučersi odlična prilika da osvajaju poene, stiču iskustvo i napreduju na ATP listi bez potrebe da putuju u inostranstvo i snose veće troškove.

Treba spomenuti i da je prvi nosilac na ovom fjučersu, domaći igrač Ivan Bjelica neočekivano izgubio u 1. kolu od Đorđa Đokovića rezultatom 6-3, 6-4. Najmlađi Novakov brat je dobio WC za ovaj turnir i eliminacija Bjelice je svakako najveće iznenađenje, jer je pobedio protivnika koji je više od 400 mesta bolje rangiran.

Ove sedmice počinje novi turnir na istom mestu, sa sigurnom osmoricom Srba u prvom kolu singla – Bjelica, Janković, Katić, Zlatanović, Čonkić, Ilić, Đoković i Kecmanović.