ITF: Antalija, ljubav koja traje

Na svom poslednjem turniru sezone u Antaliji, Jovana Jakšić je osvojila svoju osmu titulu u karijeri, šestu ove godine, petu u Antaliji. Naime, igrala je sedam uzastopnih turnira u Antaliji i doživela samo dva poraza, u prvom kolu drugog i četvrtfinalu šestog turnira, te je ukupno  ostvarila rezultat od 27 pobeda i ta dva poraza!

Na turnirima u  Antaliji učestvovala je i Natalija Kostić, doduše na mnogo manje turnira od Jovane. Ona je takođe prošlogodišnja osvajačica jednog od ovih turnira a ove sezone tamo je ostvarila rezultate koji uključuju dva polufinala i jedno četvrtfinale. U prošlonedeljnom nastupu je u polufinalu poražena baš od Jovane. Natalija ostaje i ove nedelje u Turskoj gde joj se pridružuje Tamara Čurović. Duel između naše dve predstavnice moguć je tek u finalu singla i već u drugom kolu dublova.

Tamara je za vreme ovih turnira u Turskoj bila u komšiluku, u Grčkoj, gde je zabeležila dva četvrtfinala u Heraklionu.

Svi ovi turniri su 10k kategorije.

Malo dalje, u Emiratima, Bojana Jovanovski takođe igra ITF turnir ali daleko jače kategorije i konkurencije. To je ITF Dubai 75k, čiji je finalista bila pre dve godine a koji je Jelena Janković osvojila sada već davne 2003. godine!