Italijanke kobne po Jelenu na startu sezone

Nakon poraza od Roberte Vinči na turniru u Brizbejnu, Jeleni su teniserke iz Italije bile nepremostiva prepreka i na Premijer turniru u Sidneju.

Nakon što je u pojedinačnoj konkurenciji slavila protiv Koko Vandevej u prvoj rundi, Jelenu je u drugoj zaustavila Sara Erani. Sara je bila bolja u dva taj brejka i slavila 7-6 (3), 7-6 (8).

Generated by IJG JPEG Library

Generated by IJG JPEG Library

Jelena je, kao i uvek, imala pregršt prilika, ali ih po običaju, nije iskoristila.
U prvom setu, prva je oduzela servis Italijanki, i povela 5-4 i došla u poziciju da servira za set. Ipak, ekspresno gubi taj servis, a zatim set odlazi u taj brejk. Tamo Eranijeva osvaja prva četiri poena i tu prednost drži do kraja.

Taman kada je delovalo da će Jelena preokrenuti meč, kada je povela sa 5-1 i došla do prve set lopte na svoj servis, pokazala je da je to stara Jelena, koja voli da ”kida živce” svojim navijačima. Tu set loptu ne koristi, kao ni tri u narednom gemu na servis Eranijeve, a ni petu na svoj sledeći servis, pri vođstvu od 5-3. I ovaj set odlazi u taj brejk, u kom Erani dolazi prva do vođstva, a i ubrzo i do dve meč lopte. Obe Jankovićeva spašava i dolazi do nove dve set lopte, koje ne koristi. Na kraju gubi tri poena u nizu i set, a time i meč.
Ovo je bila četvrta pobeda Italijanke protiv Jelene, iz šest susreta, i čak deveti osvojen set, spram četiri izgubljena.

Ni u konkurenciji parova Jelena nije imala sreće. U tandemu sa Danijelom Hantukovom iz Slovačke, izgubila je od Italijanke Roberte Vinči i Ruskinje Svetlane Kuznjecove. Opet, u dva seta 6-7 (3), 3-6. U prvom setu su Jelena i Danijela prve oduzele servis protivnicama, i prve došle do set lopti na 6-5. Ipak, gube tesan prvi set, dok drugi protivnice dobijaju rutinski.

Nadamo se da će Jelena bolje izdanje pokazati na Australijan openu, ali ipak, tome se nadamo već punih osam godina, i još čekamo da nas izbilza obraduje kao one daleke  2008.