Istanbul: Radvanska – Kvitova prve na teren

Po lokalnom vremenu u 17h, odnosno od 16h po vremenu u centralnoj Evropi, počeće završni WTA šampionat mečom iz bele grupe između Radvanske i Kvitove.

Aga će pokušati da ostvari svoju prvu pobedu protiv Čehinje i tako stekne prednost pred nastavak turnira. Na ruku joj ide činjenica da su se dva od tri poraza desila u prošloj godini, kada je Kvitova bila na vrhuncu svoje karijere, a ove se nisu sastajale, kada se to isto može reći za Poljakinju.

Kompletno prvo kolo u beloj grupi biće kompletirano posle trećeg meča dana, između Erani i Šarapove. Zanimljivo je da, i pored toliko godina provedenih na turu, Erani i Šarapova danas igraju tek drugi meč a onaj prvi je odigran ove godine, kada je Šarapova lako savladala protivnicu u finalu Roland Garosa.

Između ova dva meča umetnuo se i prvi meč iz crvene grupe, gde će Serena Vilijams i Anđelika Kerber voditi borbu za prednost u međusobnim mečevima. Prednost za Kerber može biti činjenica da je jedini ovogodišnji meč, u Sinsinatiju, ona dobila, dok je na strani Serene iskustvo na šampionatima i kvalitet, naravno.