IPTL: Završen turnir u Indiji

Teniska Premier liga polako se blizi kraju, a danas je završen i treći turnir po redu i to u Indiji. Najbolji teniseri sveta su nakon Manile i Singaura nastupali u Nju Delhiju (0d 06. do 08.). Nakon devet odigranih kola i dalje vodi ekipa “Mikromaks Indijan Ejsiz” sa 30 poena, drugo mesto dele timovi “UAE Rojals” i “Manila Maveriks” sa po 27 poena, dok se na začelju nalazi tim iz Singapura.

Prvi put za svoj tim nastupao je i najbolji teniser sveta Novak Đoković, a od naših tenisera igrali su još Ana Ivanović i Nenad Zimonjić. Nenad je za Rojalse zajedno sa Marinom Čilićem prvo pobedio Australijance Kirijosa i Hjuita sa 6-2, a odnda je u miksu sa Kristinom Mladenović pobedio Hantuhovu i Kirijosa sa 6-4. Ipak, Nenadov tim je drugog dana izgubio IPTLod “Manile Maveriks”sa 27-24, a naš teniser je zabelezio poraze u dublu sa Đokovićem i u miksu sa Kiki Mladenović. U poslednjem kolu Zimonjić je zabelezio pobedu u miksu nad Federerom i Mirzom 6-2, a zajedno sa Novakom  izgubio je od Monfisa i Federera sa 6-5. 

Novak Đoković izgubio je od Rodžera Federera, ali je njegov tim “UAE Rojals” stigao do pobede u Nju Delhiju. Đoković je poražen u dodatnih pet minuta sa 6-5, pošto je u regularnom delu meča bilo nereno 5-5 u gemovima. Ana Ivanović je nakon pobede nad Kirsten Flipkens porazena od Kristine Mladenović sa 6-5.

Poslednji turnir u okviru IPTL lige odrzaće se u Dubaiju od 11 – 13 decembra čime će ovo takmičenje biti završeno.