INTERVJU: Vojislava Lukić

Počela sam da igram tenis sa 8 godina. Bila sam u kolima sa tatom kad smo prolazili pored teniskih terena i tata me je upoznao sa lepotom ovog sporta. On me je upisao u klub i već sledećeg dana sam imala svoj prvi trening u grupi i od tog momenta tenis je postao moja strast i vrlo brzo sam počela da uživam u takmičenju.

Ovim rečima počinje priču za naš sajt Vojislava Lukić.

Vojislava Lukić rođena je 31.marta 1987. godine. U juniorskoj konkurenciji imala je sjajne rezultate, dostigla 8. mesto u singlu, a onda krenula u profesionalne vode. Najbolji rang karijere dostigla je u avgustu 2007. godine, kada je bila na pragu top 200, na 203. poziciji. U dublu, u oktobru iste godine stigla je do 223. mesta. U karijeri ima sedam ITF titula u singlu (šest fjučersa i jednu 25k), dok u dublu ima četiri trofeja ( jedan fjučers i tri 25k).

Više puta sam bila broj jedan u Srbiji, sa 14 godina broj 1 u Evropi ETA, 8. junior sveta i počela sam sa 17 godina da učestvujem na WTA turnirima. Igrala sam 4 godine, dostigla do 203. pozicije WTA, a onda sam odlučila da prekinem tenis jer sam izgubila interesovanje za igru, nisam imala pravi tim ljudi oko sebe i ceo svoj život bila sam na vrhu i nisam mogla da prihvatim da budem samo 200. igračica sveta. Uz to, nisam mogla da promenim tim lako u tom momentu zbog problema sa novcem pa sam se vratila u Beograd da studiram marketing.

Novi povratak tenisu usledio je 2012. godine

Posle dve godine otišla sam u Majami da nastavim studije, ali sve vreme imala sam osećaj da mi nedostaje tenis, igra, izazov na terenu… Tako sam odlučila da se vratim sa 24 godine.

Imala je sjajne rezultate tada, na samo 12 turnira došla je do 500. mesta WTA liste, ali nije bilo suđeno da nastavi sa usponom.

Ponovo, morala sam da napustim teniski život zbog nekih porodičnih problema koje sam imala i koji mi nisu dozvoljavali da se fokusiram na igru. Čim su se problemi rešili, završili, odlučila sam da se vratim nazad na teren i da se takmičim ponovo sredinom ove godine.

O trenutnim planovima i treneru kaže:Vojislava

Odlučila sam da želim da treniram sa Muhamed El Gazavijem, stupila sam u kontakt sa njim i dogovorili smo se da ću da boravim i treniram u Šarm El Šeiku, zato što je tu njegova baza i ovde ima turnira svake nedelje tako da treniramo i imamo priliku da igramo mečeve kad god on tako odluči. Napravila sam dobre rezultate posle dva i po meseca treninga i uspela sam da se vratim u prvih 600. igračica sveta osvojivši jednu titulu i tri finala.

Nemam sponzora u datom momentu jer moj trener i ja smo odlučili da ćemo zajedno dostići naš cilj, bez pomoći sa strane. Sezona je skoro gotova, ali i dalje mi predstoje tri 25ice ovde u Šarm El Šeiku i još tri 10.000, a zatim sledi odmor dve nedelje.

Planovi za narednu sezonu su da se krene na turnire i van Egipta:

U zavisnosti od rezultata na ovim turnirima, moj trener pravi plan za sledeću godinu. Počinjemo sa pripremama krajem decembra sa ciljem da igramo turnire sa većim nagradnim fondom u 2015, putujući po celom svetu.

Vojislava ima dobre rezultate i u dublu, ali je sada fokus isključivo na singlu :

U vezi dublova, nemam stalnog partnera jer sam sada samo fokusirana na singl, moj trener i ja želimo tako.

Kada nije na teniskom terenu, voli da se opušta na sledeći način :

Nemam mnogo toga da radim u slobodno vreme jer mi ne želimo da izgubimo nijedan sekund, obzirom da sam već izgubila mnogo godina kad sam prekidala tenis ranije. Ali najviše uživam da sednem i da se opustim pored bazena i da uživam u lepom vremenu ovde u Šarm El Šeiku.

Sa Savezom je uvek imala dobru saradnju, ali trenutno nisu u kontaktu:

Nisam u kontaktu sa Savezom, zato što sam bila odstutna od tenisa dugo vremena, ali inače uvek smo imali dobre odnose .