Intervju: Ivana Jorović

Velika mlada nada srpskog tenisa Ivana Jorović nastavlja sa žetvom trofeja u 2013. godini. Iako je tek napunila 16 godina Ivana se može pohvaliti velikim rezultatima koje je napravila ne samo u konkurenciji juniora već i sa dve profi titule. 

Na poslednjih pet turnira na kojima je učestvovala, Ivana je takmičenja završavala sa šampionskim trofejom u rukama. Od 20. maja 2013. kada je osvojila juniorski torfej u Budimpešti mlada Čačanka je osvojila juniorska takmičenja Kismartoni u Mađarskoj, Castricum u Holandiji i Berlin, a pored ovih turnira Ivana je uspela da ukrsti rekete i u profi konkurenciji i osvoji turnir u Nišu. Prvu profi titulu osvojila je u oktobru 2012. u Šarm El Šeiku. 

Izuzetan prvi deo sezone, iako si imala povredu koja te udaljila jedan period sa terena. Bila si član NIS Fed kup tima Srbije u Nišu u prvom kolu Svetske grupe A 2013, osvojila juniorska i profi takmičenje. Koliko si zadovoljna?
“Jako sam zadovoljna dosadašnjom igrom, a samim tim i rezultatima i nadam se da ću nastaviti u istom tempu. Sigurno da je svakom sportisti velika čast da igra za svoj nacionalni tim i ja sam presrećna što mi je ta šansa ukazana”.
Kakve su ti ambicije za 2013. godinu?
“Pored učestvovanja na juniorskim Grend slemovima, igraću i nekoliko turnira prve kategorije iz ITF kalendara, a paralelno ću igrati i fjučerse 10,25 i 50000 dolara”.

JOVANOVSKI-CEPELOVA_02
Kako su se poslednji rezultatski uspesi odrazili na tvoje samopouzdanje?
“Veoma mi je drago što sam u poslednjih par meseci ostvarila dobre rezultate,a oni su posledica dobrog rada, treninga i ambijenta u kojem se trenutno nalazim”. 
Koji ti je turnir (meč) u ovom delu sezone ostao u sećanju?
“U lepom sećanju su mi ostali turniri u Nišu i Berlinu, ne bih isticala ni jedan meč posebno, ali svaki od njih ima svoju težinu i draž”.
Na čemu još moraš da radiš kako bi napredovala?
“Svaki teniser teži da svoju igru što više unapredi, a ja smatram da u mom teniskom razvoju je potrebno unapređivati mentalnu stabilnost, biti čvrsto na zemlji i ići korak po korak ka svom cilju”.
Planovi u nastavku sezone (turniri)?
“Pripreme za Evropsko prvenstvo u konkurenciji do 16 godina, zatim dva profi turnira nagradnog fonda 10.000 dolara i odlazak na juniorski gren slem u Njujorku – US Open”.

Preuzeto sa sajta Teniskog Saveza Srbije,