Ilija do titule u Antaliji!

798_ilija_bozoljac_fIlija Bozoljac je u poslednjih nešto više od godinu dana rešio svoj porodični status, postao tata, a sada je izgleda rešio da se ponovo ozbiljnije posveti tenisu. Mršava prošla godina donela mu je samo jedno polufinale i četvrtfinale na čelindžerima, pa je Ilija rešio da krene od početka, od fjučersa.

Pokazalo se kao pametna ideja jer je već na prvom ovogodišnjem, stigao do titule. Fjučers nije bio ni toliko lak jer je prvi nosilac, Dušan Lojda, 228. teniser na svetu, dok je drugi Kudrjacev, 275. Lojdu je Ilija pobedio u polufinalu, sa 6-1 6-2, dok je u finalu bio bolji od 4. nosioca, Giljerma Olasa, koji je u četvrtfinalu bio bolji od drugog srpskog predstavnika, Ilije Vučića.

Ilijin uspeh je još veći, ako se u obzir uzme da su oba meča igrana danas, zbog kiše koja je juče odložila sve mečeve. Ovom pobedom, Ilija će popraviti plasman za oko 50 mesta, ali je to još uvek daleko od onoga što on objektivno može. Ilija je zbog pauze i slabih rezultata trenutno tek 489. na ATP listi. Bozoljac je prijavljen za turnir u Antaliji i naredne nedelje.