I Viktor startovao pobedom

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo mastersa u Monte Karlu. U prvom meču srpski teniser je bio bolji od Martina Kližana sa 2-1, po setovima 7-6, 5-7, 6-2, posle dva sata i 37 minuta igre. U drugom kolu će igrati sa Džonom Iznerom. Do sada su odigrali četiri meča, a Viktor vodi sa 3-1. Poslednji put su se sastali pre četiri godine na mastersu u Kanadi, a Viktor je dobio taj duel u tri seta.

Kei Nishikori, Viktor Troicki

Viđena je žestoka borba u prvom setu. Jedan i drugi su bili sigurni na svojom servisima pa nismo videli brejk. Pobednik je odlučen u taj-brejku. Kližan je prvi stigao do mini brejka i poveo sa 3-1, potom i 5-4, ali se nije dao srpski teniser, uzvratio je žestoko i poveo sa 1-0 u setovima nakon 57 minuta.

U drugom setu je Viktor ranije zadao udarac rivalu. Uzeo je Slovaku servis u trećem gemu i poveo sa 3-1. Međutim, Kližan je uzvratio u osmom gemu i izjednačio na 4-4, potom uzeo srpskom teniseru još jedan servis i tako dobio drugi set sa 7-5.

Viktor je prvi do brejka stigao i u odlučujućem delu igre. Nakon brejka je bio na velikom iskušenju. Prvo je u drugom gemu spasao četiri brejk lopte, a u četvrtom tri kada je poveo 3-1. Potom je još jednom profitirao na servis rivala i prvu meč loptu pretvorio u trijumf i važnu pobedu pred nastavak turnira.