I Tipsa bez polufinala

182527_tipsa1_fJanko Tipsarević poražen je u tri seta – 3:6, 6:4, 4:6, u duelu sa Danijelom Brandsom u četvrtfinalu ATP turnira 250 serije u Minhenu. Bradns ide u polufinalu na Filipa Kolšrajbera, koji je ranije tokom popodneva u dva seta eliminisao Viktora Troickog.

Nemci su tako ovaj petak završili sa duplom pobedom nad našim teniserima, a u polufinalu Minhena imaće tri igrača, s obzirom na to da se Tomi Has sastaje sa Ivanom Dodigom. Bio je ovo prvi meč dva tenisera u karijeri. Brands ima 25 godina i 69. je na ATP listi. Prvi put ove sezone i treći put u karijeri pobedio je tenisera iz Top 10.

Brands je u prvom setu servirao izvanredno, u prva četiri servis gema izgubio je samo tri poena. Zato je Nemcu bio dovoljan jedan brejk da dođe u poziciju da servira za set.

Deveti gem potrajao je najduže, Janko je prvi put na prijemu pružio otpor rivalu, ali nije uspeo da se odbrani – 6:3.

Brands i u drugom setu servira surovo, na njegov prvi servis Janko nije uzeo nijedan poen u prva tri gema, ali svaka servis greška daje nadu.

Brejkova nije bilo sve do desetog gema u setu, kada je Brandsu prvi servis malo popustio, a Janko iskoristio pravi trenutak i pojačao, dovoljno da na prvu set-loptu napravi i prvi brejk u meču.

Kada je izgledalo da srpski teniser uspostavlja kontrolu, i kada je uspeo da još jednom zapreti brejkom, usledio je šok u vidu Brandsovog brejka. Brands je nastavio da servira dobro i stigao do 5:3, posl ćega je uspešno servirao za meč. Duel je potrajao sat i 37 minuta.

Izvor: B92