Orandž boul: I konačno, titula!

Laslo Đere je, po drugi put u nedelju dana, savladao Šveđanina Eliasa Imera, ovoga puta prepustivši mu po jedan gem više, 6-4 6-4. Ono što je mnogo važnije, ovo je bila borba za titulu, prestižnu titulu osvajača Orandž boul juniorskog turnira u konkurenciji do 18 godina.

Scenario je bio isti u svakom setu. Teniseri su uglavnom držali svoje servis gemove a slučaj je hteo da Šveđanin bude taj koji je na 4-5 servirao za ostanak u setu. Laslo je savršeno iskoristio pritisak koji je imao protivnik i na najbolji način završio posao.

Đere je tako stao uz rame nekih velikana svetskog tenisa, koji su osvajali ovaj turnir koji se igra još od 1947. godine: Borga, Mekinroa, Federera, Rodika… To naravno ne znači da je za Lasla unapred predviđena blistava karijera, jer su mnogi osvajači ostali relativno nepoznati široj teniskoj javnosti i bez velikog uspeha u svojim karijerama, ali ipak pokazuje veliki napredak i očigledan talenat koji Đere poseduje.

Laslo će od ponedeljka postati šesti junior na svetu, a sledeća godina će biti godina njegovog dokazivanja i pokazaće koliko su narasla očekivanja realna.