I JJJ kroz dramu do pobede!!!

JAKSIC MONTEREJ 013U svom prvom učešću u karijeri na jednom WTA turniru, Jovana Jakšić izborila je plasman u drugo kolo turnira u Montereju  pobedom nad ruskom teniserkom Verom Duševinom 4-6 7-6(4) 7-6(2) nakon 3 sata ogromne borbe!

Srpske teniserke su danas rešile da pošteno treniraju živce svojih navijača. Nakon što je JJ starija kroz tri sata i tri seta došla do pobede, i JJ mlađa je učinila slično.

Meč je obilovao brejkovima, preokretima, tesnim i dugim gemovima i na kraju je mlađa i čak 200 mesta lošije rangirana Jovana trijumfovala u, za njenu dosadašnju karijeru, meču karijere!

Jedan brejk više bio je dovoljan Ruskinji da dobije prvi set. Ostala dva su rešena u taj brejku iako je Jovana imala meč loptu pri rezultatu 6-5 u trećem setu.

Sam podatak da je JJJ spasila 13 od 21 brejk lopti, a Vera  8 od 15, tj. ukupno je viđeno 15 brejkova u meču, govori koliko je neizvestan meč bio.

Ovom pobedom, Jovana je obezbedila plasman karijere jer će sledeće nedelje biti po prvi put među 300 najboljih na WTA listi. Tačnije, napraviće skok sa 356. na, najverovatnije, 290. Njen najviši rang je do sada bio 326. mesto. Ovo je inače prvi put nakon 3 godine da je neka teniserka iz Srbije došla u top 300 na WTA listi, po prvi put naravno. Poslednja je to bila Jovanina vršnjakinja Aleksandra Krunić 2010. godine.

O svojim planovima do kraja 2013. godine Jovana kaže:

“Od početka 2013. nanizala sam dosta dobrih rezultata, pobeda i veoma sam zadovoljna postignutim, a naročito ovim uspehom na WTA turniru u Montereju. Poslednji rezultati su mi mnogo doprineli samopouzdanju i daju mi snage da se trudim da nastavim da što bolje igram u nastavku sezone. Želja mi je da se plasiram među 150 najboljih na WTA listi do kraja ove godine i da igram kvalifikacije Gren slem takmičenja i to već ovoj sezoni”. “Moram još mnogo da radim na svim elementima jer stvarno imam prostora za napredak u svemu. Sada to stvarno ne znam da kažem jer ovim turniriom se mnogo toga menja, ali ću naravno igrati turnire jačih kategorija – 25 ,50 hiljada.., a verovatno i još koji WTA – zaključila je Jakšićeva.

JJJ je do drugog kola došla iz kvalifikacija, a tamo će je čekati najverovatnije Marija Kirilenko. Biće to Jovani prvi susret sa top 15 igračicom, zapravo, uopšte sa top 100 teniserkom. Mada je Duševina nekada bila 31. na svetu.

Pored Jovane, u Montereju učestvuje i Ana Ivanović, koja je postavljena za četvrtog nosioca. Ana meč prvog kola sa Ruskinjom Martom Sirotkinom igra u sredu.