I Janko u trećem kolu

Janko se pridružio Novaku u trećem kolu turnira u Indijan Velsu, pre svega zahvaljujući sjajnom servisu. Ne toliko zbog 7 asova, već zbog činjenice da je osvajao 94% poena kada je ubacivao prvi servis. Zato samo dve brejk lopte za protivnik i pobeda od 6-4 6-2.

Prvi set je bio, čvrst, serverski, u kojem su obojica tenisera držali servis sve do same završnice. Doduše, Miler je imao nešto slabiji procenat i malu krizu u trećem gemu kada je spašavao brejk loptu, ali to je do 9 gema bio jedini neizvestan gem. Šansu koju je propustio u prvom delu seta, Janko ne propušta na 4-4 i dolazi do servisa za set.

To je bio i jedini slabiji gem za Janka u meču. Miler ima 15-40, ali Janko u maniru Top 10 igrača taj problem lako rešava i osvaja set. U drugom setu neizvesnost je kratko trajala, negde do petog gema, kada Janko pravi brejk a onda i još jedan do kraja meča za siguran prolazak dalje.

Janko je tako popravio prošlogodišnji rezultat, a u 3. kolu neće imati nimalo lak posao jer ga čeka David Nalbandijan, koji je noćas pobedio Marina Čilića u jednom neizvesnom meču koji je išao u dva taj brejka i koji su karakterisale neiskorišćene brejik lopte.

Favoriti su četvrtog dana u muškog dela IW bili dosta sigurniji, ali je turnir ipak ostao bez pet nosioca. Prvo je Monfis odustao od turnira, pa je umesto njega zaigrao Bjorn Fau i odigrao odličan set protiv Davidenka, da bi pored pomenutog Čilića izgubili, Čela od Istomina, Melcer od Belučija i Felicijano Lopez od Bagdatisa. Reklo bi se manje – više, realni ishodi. Sigurni su bili u svojim prvim nastupima na ovogodišnejm turniru, Nadal, Federer, Ferer, Del Potro i Conga, kojem je meč predao Ljodra, posle pet odigranih gemova.

Večeras će na teren Novak Đoković protiv Andersona a meč će se igrati kao drugi na centralnom terenu, posle Petrove i Stosur. Ana neće na teren pre 1:30h i to onaj drugi po veličini nazvan Stadium 2.