I Janko startova pobedom

Janko Tipsarević je ušao u četvrtfinale turnira u Čenaiju, posle samo jednog odigranog meča, jer je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu, i lake  pobede nada domaćom nadom Juki Bambrijem, 6-1 6-3.

Rezultat sve govori, a Janko će za polufinale imati na papiru još jednog slabijeg protivnika, Belgijanca Davida Gofina, koji je u 2. kolu pobedio Andreasa Beka u tri seta. Janko bi u polufinalu, ako sve bude išlo po planu, trebalo da se sastane sa Vavrinkom, koji ne bi trebalo da ima problema sa Soedom. Doduše Švajcarac je spašavao 3-5 u trećem setu protiv Vaselina, koji je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije u kojima je pobedio i Lajovića. Očigledno da Dušan nije imao sreće sa žrebom.

Ostali četvrtfinalni parovi su Raonić i Sela, kao i još jedna Japanska senzacija prve nedelje 2012. Sugita Juiči i Nikolas Almagro. Juiči je pobedio Lua, dok Almagro još čeka svoj prvi ovogodišnji meč jer mu je Darcis predao meč drugogo kola.

Janku danas još sleduje dubl, gde sa Paesom igra protiv Fonjinija i Zelenaja. Danas su svoju privremenu saradnju završili Zimonjić i Tursunov, jer su izgubili u polufinalu Dohe od  Poloseka i Rosola, 2-6 6-3 11-13.