..i devojke

Kada su devojke u pitanju, teško je ne strepeti od svake protivnice, pa čak i od one koja je trenutno nepoznata a ide Jeleni u prvom kolu. Igračice koje dolaze iz kvalifikacije često znaju da budu nezgodne, jer su se “uigrale”, tačnije navikle na uslove i teren. Ipak, kad se sve sabere Jeleni su prva dva kola(u drugom najverovatnije Martić) , zadovoljavajuća što se snage protivnice tiče.

Tu je i Ana dobro prošla, jer u prvom kolu ide na Domingez Lino, a onda na Krajček ili Barois. Ni Bojana ne bi trebalo da ima problema sa Delakvom, ali već u drugom kolu sledi najverovatniji kraj, Viktorija Azarenka. Treće kolo je već opasno i za Jelenu i za Anu. Jelena igra sa Safarovom od koje je nedavno izgubila a Ana sa Pavljučenkovom, što s obzirom na rezultate iz prve dve nedelje ove godine, možda i nije toliko teška prepreka.

Petra Kvitova u četvrtom svakako jeste, i tu se završava razmišljanje o Aninim budućim protivnicama. Posle ko bude i ako bude. Jelena je izvukla težeg ili lakšeg protivnika, u zavisnosti kako ko ceni Karolinu Voznjaki. Upravo bi Karolina trebala da igra sa Jelenom u 4. kolu i tu teško da neko može Dankinji da pokvari račune. Onda slede protšlogodišnje finalistkinje, Li ili Klajsters, pa polufinale Azarenka i to opet deluje kao dosta jača polovina, baš kao i prva polovina kod tenisera. Pogotovu, što su Šarapova, Zvonareva, Stosur, daleko od forme, pa jedina opasnost za Kvitovu u drugom delu žreba, predstavlja Serena Vilijams.

Evo i kompletnog ŽREBA za teniserke i još da se kaže, da ako treba da se bira derbi prvog kola, onda neka to bude meč između dve bivše Top 10, Ane Čakvetadze i Jelene Dokić.