Majami: I Ana u osmini finala!

ana ivanovic miami 2013U trećoj rundi turnira prve kategorije u Majamiju, Ana Ivanović pobedila je Svetlanu Kuznjecuvu iz Rusije u dva seta, rezultatom 6-3 6-3.

Ivanovićeva je odlično  krenula duel i ekspresno je stigla do brejka i prednosti od 3-0. U prva tri gema nije dozvolila rivalki niti jedan poen. Tek u četvrtom gemu Ruskinja je uspela da osvoji prve poene a zatim i gem. U nastavku Kuznjecova se razigrala, ali je Ivanovićeva sjajno reagovala na prvi veći pritisak. Do kraja seta držale su sigurno svoj servis obe teniserke, te je Ivanovićeva odservirala set za konačnih  6-3.

Drugi set nastavio se u ritmu prvog. Več u prvom gemu je napravila brejk. Igru je malo poremetio incident Kuznjecove sa sudijom koja je tvrdila da je Kuznjecova na jeziku sudije(finskom) rekla psovku, iako je Ruskinja tvrdila da nije. Prvi gem je odigrala vidno uznemirena, te je brejk bio možda i očekivan. Međutim Ruskinja odmah vraća brejk i ubrzo dolazi do prvog vođstva u meču od 2-1, iako je Ana imala brejk šansu. Sledeći gem Ana dobija bez većih problema i pravi brejk za 3-2. U sledećem gemu spašava brejk lopte da bi već gem kasnije došla i do duplog brejka i šanse da odservira  meč. Duplom greškom Ana daje Svetlani šansu za ribrejk, što ona i koristi. Još jednom Ana dolazi do dve brejk, u ovom slučaju set-meč lopte, ali ne uspeva da ih realizuje. Ipak, koristi petu za konačnih 6-3.

U sledećem meču Ana će igrati protiv Sare Erani za prolaz u svoje drugo četvrtfinale u Majamiju. Do sada su se sastajale tri puta. Ovo će biti njihov prvi susret na betonu i van Gren Slemova. Ana je dobila prva dva susreta 2009e godine na Rolan Garosu i Vimbldonu, bez izgubljenog seta, dok je Italijanka bila bolja u tri seta prošle godine  na Rolan Garosu.