I Ana pobedila

U meču koji je obilovao brejkovima, Ana je imala duplo više oduzetih servisa od protivnice i zasluženo pobedila, 6-3 6-3.

Ana je uglavnom bila ta koja je imala prednost, tako da pobeda nijednom nije odlazila u pitanje. Može se reći da pored malih problema da se zadrži servis Ana je pokazala sigurnost koja će joj biti potrebna u drugom kolu kadaje čeka Kim Klajsters. Ana nikada nije pobedila Belgijanku, ali njihov poslednji meč u Majamiju prošle godine je bio najneizvesniji, jer ga je Kim dobila u taj brejku trećeg seta, što daje nadu da Ana može ravnopravno da se suprostavi i zašto da ne, pobedi.

Posle meča Ana je izjavila da je zadovoljna što je uspela da primeni većinu stvari koje je pripremala tokom treninga i da je srećna što je forhend dobro služio. Rekla je da će protiv Kim biti težak meč, baš kao i njihov poslednji koji su imale i da  poštuje svoju buduću protivnicu, jer je  veliki igrač i šampion.

Jelena Janković će na teren posle meča između Svitinga i Simona, koji počinje oko 8h. Sa druge strane Bojana Jovanovski je dobila svoju protivnicu, očekivanu, Serenu Vilijams. Serena nije imala problema sa Šipers, što ne znači da neće sa Bojanom.

Od ostalih rezultata ove noći, nosioci su uglavnom prošli, osim Florijana Majera, koji je predao svoj meč Istominu, baš kao i Polona Hercog Pavljučenkovoj. Andrea Petković je morala u tri seta protiv Per, baš kao i Bernar Tomić protiv Benetoa. Od zanimljivih mečeva do kraja dana, može se izdvojiti meč između Bagdatisa i mladog Harisona, dok će Eurosport prenositi meč između Stosur i Jakimove. Uživajte!