Hopman Kup: Trofej za Francusku!


Kristina Mladenović i Rišar Gaske savladali su svoje Američke protivnike u finalu Hopman Kupa za 2017. godinu i tako postali drugi par iz svoje zemlje koji je osvojio ovaj pehar.

Finalni duel je počeo muškim singlom, u kome su se sastali Rišar Gaske i Džek Sok. Amerikanac je do finala došao neporažen, dok je Francuz jedini poraz doživeo od Rodžera Federera. Gaske je osvojio prvi set, da bi Sok potom odgovorio rešivši drugi set u svoju korist. U odlučujućem setu, Sok je napravio brejk i poveo 6-5 i imao je priliku da svojim servisom obezbedi prvi poen za svoj tim. Međutim, Gaske je vratio brejk i odveo set u taj-brejk. U taj-brejku, Gaske je spasio meč loptu pre nego što je trijumfovao rezultatom 8-6 za konačnih 6-3, 5-7, 7-6(6).
U drugom meču sastale su se Kristina Mladenović i Koko Vandevej. Obe su do finala stigle sa dve pobede i jednim porazom, a Vandevej je bolje ušla u meč i napravila brejk u prvom gemu, dovoljan za prvi set. U drugom setu Koko je odlučujući brejk napravila u jedanaestom gemu, i sigurnim servisima došla do pobede rezultatom 6-4, 7-5 pa je odluka o pobedniku odlučena u igri parova.
Oba para su na početku meča razmenila brejkove, da bi potom Francuska zaigrala mnogo bolje od protivnika i rešila prvi set u svoju korist 4-1. Drugi set je bio neizvesniji pa je odluka pala u taj-brejku, u kome je Mladenovićeva još jednom pokazala svoj kvalitet u dublu pa su ona i Gaske lako, bez izgubljenog poena rešili taj-brejk za konačnih 4-1, 4-3(5-0).

Ova pobedom Francuskoj je pripao drugi trofej u ovom takmičenju, pošto su prethodno u 2014. godini trofej podigli Alize Korne i Žo Vilfrid Conga.