Hobart: Pobeda Jovanovski na startu

0,,12781~11249997,00Promena protivnice u prvom kolu ovog turnira, očigledno je prijala Bojani Jovanovski, ali je na kraju ipak bilo teže nego što se činilo na početku, 6-0 7-6(7).

Umesto Anabel Medine Gariges, koja je otkazala učešće verovatno zbog umora posle Hopman kupa, Bojani je zapala njena sunarodnica, Maria Teresa Toro Flor. Bojana kao da je bila osokoljena ipak lakšom protivnicom, odigrala je sjajan prvi set i bez izgubljenog gema ga privela kraju.

Ipak, zna se da kod Bojane teško nešto može da ide lako. Drugi set je bio druga priča, čak je i njena protivnica servirala za set, ali se ipak stiglo do taj brejka u kojem je posle velike borbe Bojana stigla do pobede, 9-7.

Protivnica Jovanovski u drugom kolu biće sve bolja Kirsten Flipkens. Bojana je dobila njihov poslednji susret u februaru prošle godine, u prvom kolu Fed kupa, ali treba biti oprezan, jer je Flipkens od jeseni druga igračica. Uostalom, ona je u prvom kolu izbacila Frančesku Skijavone, a jesenas u Lincu je bila bolja od Ane Ivanović!