Hingis u prvom finalu nakon novog povratka

Martina Hingis i Sabina Lisicki igraće u finalu WTA turnira u Majamiju, nakon pobede nad Karom Blek/Sanjom Mirzom 6-3, 6-4.

Pokušala je Martina Hingis da se vrati na dubl scenu prethodne godine, ali u tandemu sa Danijelom Hantuhovom, na turnirima u Karlsbadu, Torontu, Sinsinatiju, Nju Hejvnu i US Open-u nisu išle dalje od drugog kola. Onda je Hingis otkazala azijsku turneju i ostavila otvorenu opciju da ponovo zaigra. 

U tandemu sa Sabinom Lisicki ove godine odigrala je dva turnira, u Indian Velsu i sada u Majamiju. Zvanično, Hingis pomaže Nemici kao jedan od trenera, ali očigledno im i na dubl terenu ide dobro. Prošle nedelje su u produženom taj brejku izgubile od Barti i Delakve, a u Majamiju su stigle do finala! Na putu do titule, dobitnice specijalne pozivnice, pobedile su Hlavačkovu/Šafarovu, zatim Pavljučenkovu i Kirsteu, u četvrtfinalu Medinu/Švedovu nakon spašenih sedam meč lopti, a danas Blek i Mirzu.

Lisicki je izazvala kontroverze jer je meč trećeg kola singla predala Flipkensovoj bez borbe, a onda nastavila i to kako takmičenje u dublu.

Ovo je 52. dubl finale Martine Hingis u karijeri, a ima 37 trofeja. Lisicki je u četvrtom dubl finalu i za sada ima dve titule. Poslednji put Hingis je u finalu bila u Dohi 2007.godine, kada je osvojila poslednju titulu sa Marijom Kiriljenko.

Hingis, trenutno 173.dubl teniserka, ući će u top 100 ovim plasmanom, dok Lisicki, trenutno 64. u dublu,  napredovaće i ući u top 50.

Za titulu će igrati sa boljima iz meča Vesnina/Makarova i Kops Džons/Spirs.