”Het trik” za Pavljičenkovu u Montereju

Anastasia PavlyuchenkovaPobedom nad nemačkom teniserkom Anđelik Kerber, ruska teniserka Anastasija Pavljičenkova osvojila je treću titulu u nizu na turniru u Montereju, s tim što je propustila prošlogodišnje izdanje. Ona je sada neporažena na ovom turniru,  uz 15 pobeda.

Zanimljivo je da je sva tri puta ruskinja imala set zaostatka u finalu. 2010. godine protiv Danijele Hantuhove (1-6 6-0 6-1) 2011. protiv Jelene Janković (2–6 6–2 6–3) i ove godine protiv Neice  4-6 6-2 6-4. Ovo je njena četvrta titula u karijeri,  a ta jedina koja nije iz Meksika, osvojena je u Turskoj, u Istanbulu, i to na isti način, nakon igubljenog prvog seta u finalu. Njoj je ovo bilo peto finale u karijeri, drugo ove godine. Oba je izgubila ubedljivo, a to ovogodišnje desilo se u Brizbejnu, protiv Serene Vilijams.

Braniteljka titule Timea Baboš nako, za nju senzacionalne pobede nad Anom Ivanović u drugoj rundi, nije ponovila uspeh od prošle godine, ali je zato osvojila trofej u dublu, u paru sa japanskom  legendom Kimiko Date Krum, pobedivši češko-tajlanđanski par Eva Birnerova-Tamarin Tanasugarn rezultatom 6-1 6-4.