Hantuhova treći put osvojila Pataju

Slovačka veteranka Danijela Hantuhova trijumfovala je na WTA turniru u Pataji. Ona je do svoje sedme titule u karijeri došla nakon preokreta u finalu protiv Ajle Tomljanović. Bilo je 3-6, 6-3, 6-4 za Hantuhovu, trenutno 73. teniserku sveta. U finalu turnira na Tajlandu sastale su se dve teniserke koje nisu bile nositeljke, a Slovakinja je došla do prve titule nakon Birminegema 2013. godine.

Danijela Hantuhova Pataja 2015

Na putu do titule Hantuhova je prvo savladala Zarinu Dijas, a onda dve Kineskinje – Dženg i Duan. U polufinalu je bila bolja od Marine Eraković, a u finalu od Ajle Tomljanović. Meč je trajao dva sata i osam minuta, a iskusna Slovakinja je iskoristila loš servis Australijanke koja je na meču napravila deset duplih grešaka uz devet aseva i 62% ubačenog prvog servisa.

Do sada u karijeri Hantuhova je osvojila sedam WTA titula (2002 – Indijan Vels, 2007 – Indijan Vels i Linc, 2011 – Pataja, 2012 – Pataja, 2013 – Birmingem i 2015 – Pataja) i igrala još devet finala. U dublu je znatno uspešnija, ima devet titula uz četiri gren slema u miksu.