Halep šokirala Serenu!

Malo ko je mogao da predpostavi da će Serena Vilijams biti poražena u meču protiv Simone Halep. To se jutros i dogodilo, ali na neverovatan način. Amerikanka je uzela svega dva gema, pa je Rumunka slavila sa 6-0, 6-2 posle 66 minuta igre.

Statistika ovoga meča je katastrofalna po Amerikanku. Ubacila je 60% prvog servisa, ali je osvojila samo 48% poena na prvi i još manje na drugi servis (29%). Uz to je napravila dva asa i odservirala je sedam duplih servis grešaka. Nijednu od šest brejk prilika nije iskoristila, a u prvom setu uzela je samo osam poena.

halep

Sa druge strane, Halep je odigrala jedan od najboljih mečeva u karijeri. Spasila je svih šest brejk prilika, osvojila je 65% poena na prvi servis i čak 68% na drugi, uz dva asa. Čak pet puta je Sereni oduzela servis što je uz greške Amerikanke bilo dovoljno za ubedljivu pobedu. 

Rumunka je prvi put u karijeri pobedila prvu teniserku sveta, a zahvaljujući ovoj pobedi sada ima skor 2-0 u crvenoj grupi dok Serena ima skor od jedne pobede i jednog poraza. Danas se od 13:30 igra drugi meč ove grupe u kome se sastaju Ana Ivanović i Eženi Bušar.