Halep prva polufinalistkinja Sofije

Drugom pobedom bez izgubljenog seta Simona Halep obezbedila je polufinale Turnira Šampionki u Sofiji.  Prvo je bila bolja od Anastasije Pavljučenkove(6-3 6-3), a zatim i od Alize Korne (6-4 6-4)

S obzirom da se jedina igračica sa kojom Simona nije igrala, Marija Kiriljenko, povukla  u sred meča protiv Korne, ne posoji šansa da je  dve teniserke preteknu u grupi, čak i da izgubi naredni meč u dva seta. Na mesto Kiriljenko došla je Elina Svitolina. Na njenu žalost, njen debi nije prošao dobro jer je izgubila u 2 seta od Pavljučenkove, 2-6 4-6.  Samim tim, odluka o drugoj polufinalistkinji pašće u meču Korne-Pavljučenkova, koje su zabeležile po jedan poraz i jednu pobedu u grupi.

U drugoj grupi stavri su neizvesne jer su se odigrala samo dva meča, te Ana Ivanović i Samanta Stosur imaju po jednu pobedu, a samim tim Cvetana Pironkova i Jelena Vesnina po jedan poraz. Oba meča su  završena  u dva seta, prvi 6-0 6-2, drugi 6-3 6-3. Zbog toga, jedna od ove dve teiserke biće sigurna učesnica polufinala, jer ne postoji scenario po kom bi i Cvetana i Jelena mogle  zajedno da ih prestignu. Ako Australijanka trijumfuje, sigurno se nalazi u polufinalu, dok Ana i pored trijumfa teorijski ne bi osigurala to mesto, ali bi bilo vrlo izvesno.