Grot servisima izbacio Krajinovića

Filip Krajinović nije uspeo da izbori plasman u 2. kolo Australijan opena pošto je na startu poražen od domaćeg tenisera Samujela Grota (ATP 82) u tri seta, rezultatom 6-3, 7-6(4), 6-4. 

Srpski teniser se u prvom setu odlično držao do 3-3, da bi potom Australijanac napravio brejk u osmom gemu, spasio jednu brejk loptu u devetom gemu i onda iskrostio prvo set loptu za 6-3 u prvom setu.

U drugom setu, obojica tenisera su sigurno osvajali svoje servise, nije bilo ni brejk lopti, ali je Krajinović u taj-brejku bio nesiguran na servisu i to je prevagnulo na stranu Australijanca koje je rešio “trinaesti gem” sa 7-4, iskoristivši četvrtu set loptu (vodio je 6-1).

U trećem setu Grot je pritiskao servis Krajinovića, ali se naš teniser držao veoma dobro. Lepi poeni viđeni su u ovom setu, ali je Australijanac u nezgodnom trenutku napravio brejk – deseti gem. Filip je spasio dve meč lopte, ali ne i treću. Time je Grot osvojio treći set sa 6-4 i prošao dalje. Naredni protivnik Grota biće njegov sunarodnik, 18-godišnji Kokinakis, koji je nakon pet setova pobedio 11. nosioca, Ernesta Gulbisa iz Letonije.

Filipov protivnik je tokom čitavog meča dobro servirao, prosečna brzina njegovih servisa bila je oko 203 km/h (najbrži servis 238 km/h), dok je prosečna brzina Filipovih servisa bila oko 182 km/h (najbrži servis 198 km/h). Krajinović je odservirao 5 aseva i nije imao nijednu duplu servis grešku, dok je njegov protivnik odservirao 24 asa i napravio 4 duple servis greške. Srpski teniser je imao samo jednu brejk loptu koju nije iskoristio, dok je njegov protivnik imao devet, a iskoristio je dve. U odnosu vinera, Grot je bio ubedljivo bolji jer je imao 62, a Krajinović 22, dok je odnos neiznuđenim greškama bio u korist Krajinovića, jer je imao 14, a protivnik 31.