Gofan razigrao Novaka

90810357551a4fff3244ec561959048_size3Kiša, pomeren početak za oko pet sati i opušten i nadahnut protivnik, uz činjenicu da je prvo kolo svakako pravi trenutak da autsajder iznenadi najboljeg na svetu, učinili su meč između Novaka i Gofana neizvesnijim  i težim za Novaka nego što je želeo, ali je ipak sve završio u tri seta, 7-6(5) 6-4 7-5.

Novakove reakcije, na kraju ali i tokom meča, govore da nije želeo ovakav razvoj događaja. Gofan je bio nepoznanica za Novaka, jer je ovo bio  prvi međusobni meč, ali mu je Belgijanac brzo pokazao igru, kojom je prošle godine prošao kvalifikacije i naređao Štepaneka, Klemona i Kubota, pre nego što je u 4. kolu stigao do seta protiv Rodžera Federera.

Meč nije bio toliko neizvestan kada se u obzir uzme činjenica da se Novak samo u dva gema susreo sa po jednom brejk loptom. Sa druge strane Novak je propustio dosta šansi da napravi koji brejk više i da završi posao brže i lakše.

Ipak, Belgijanac se nije predavao, igrao je odlično i da nije bilo duple greške u taj brejku prvog seta na 5-5, teško je reći da bi ishod bio isti, ili da bi se sve završilo relativno mirno.

Hronološki gledano, Novak je ispsutio lako priliku da napravi brejk sedinom prvog seta. Ipak sve je završio skoncetrisano i uspešno u taj brejku. U drugom setu Novak je dominiriao. Napravio je brejk, a bilo je i šansi da potpuno izdominira setom sa dva brejka prednosti.

Ipak, brejk koji je dobio na početku seta, lako je izgubio na *4-3, ali se vrlo brzo vratio, preokrenuo 00-40 na servis protivika i uveo meč u treći set, koji  je posle dobrog tenisa i jedne spašene brejk lopte, prelomio na 5-5.

Sledeći Novkov protivnik biće Gvido Pelja, koji je posle pet setova, pobedio Ivana Dodiga iz Hrvatske.