Godine nisu važne, Ivo osvojio Delrej Bič

rsz_ivo_karlovicSamo jednu nedelju pre svog 36. rođendana, hrvatski veteran Ivo Karlović osvojio je ATP turnir u Delrej Biču pošto je u finalu savladao domaćeg tenisera Donalda Janga sa 6-3, 6-3. On je tako postao najstariji osvajač ovog turnira u istoriji i najstariji osvajač jednog ATP turnira još od 1989 kada je Džimi Konors osvojio ATP Tel Aviv sa 37 godina.

Prošle sezone Karlović je igrao četiri finala i sva četiri je izgubio,pa mu je  zato ova titula veoma važna za samopouzdanje. On je tako prekinuo crnu seriju poaza u finalima i sada ima šest ATP titula. Do sada u karijeri igrao je 13 ATP finala, a ovo mu je bilo i drugo u Delrej Biću (2010. je u finalu izgubio od Ernesta Gulbisa). 

Na meču je odservorao 13 aseva i spasio sve brejk lopte. Kao četvrti nosilac na turniru je ukupno zabeležio 91 as i na novoj listi nalazi se na 24. mestu. Amerikanac (25 godina), imao je dobar turnir, igrao je prvo finale i očekuje ga skok na 47. mesto ATP liste.

Titulu u dubl konkurenciji osvojili su domaći predstavnici, Bob i Majk Brajan. Oni su u finalu sa 6-3, 3-6, 10-6 savladali tandem Klasen/Paes.