Intervju: Kristina Mladenović

  Francuska teniserka Kristina Mladenović rođena je 14. maja 1993. Postala je profesionalna teniserka od 2009. Ima 60 kg i 180 cm. Igra desnom rukom – dvoručni bekhend, a najbolji plasman na WTA listi je 123 pozicija 10. septembra ove godine. Najbolji rezultat na GS je 3. kolo US.opena ove sezone, a ima i 2 WTA titule u dublu uz sedam ITF titula.

Kako ste ušli u tenis?

Oba roditelja su bili profesionalni sportisti. Moj otac je igrao rukomet, a majka odbojku. Oni su bili inspirisani Monikom Seleš, koja je bila iz Jugoslavije kao i oni, i poslali su me u lokalni klub kada sam imala 8 godina. Prvi put kada me je video trener rekao je “wow”, nešto je video u meni i to me je ohrabrilo da nastavim dalje.

Kada ste počeli da trenirate ozbiljno?

Oko 12 godine i tada sam shvatila da je tenis sport za mene. 2007 sam osvojila Evropsko prvenstvo do 14 godina u singlu i tada sam shvatila da je to moj životni put.

Možete li nam reći nešto o svojoj porodici?

Moja majka je Dženita, a otac se zove Dragan i dolaze iz Jugoslavije. Imam mlađeg brata Luku koji ima 16 godina i trenira fudbal.

Da li st na Olimpijadi gledali neki drugi sport?

Ja sam veliki fan odbojke na pesku, ali sam bila veoma tužna što nisam mogla da gledam odbojku uživo, jer nisam imala karte. Za mene je Olimpijada veliko iskustvo.

Ko je bio vaš najteži protivnik?

Mislim da sam najbolje odigrala protiv Na Li na Rolan Garosu, ali nisam uspela da je dobijem.

Koja je vaša omiljena podloga?

Pa… Mislim da je trava, ali dobro se snalazim i na šljaci i betonu.

Dokle ste stigli sa školom? 

Završila sam srednju školu pre dve godine i planiram da upišem fakultet.

Da li imate omiljeni film, muziku?

Ja slušam različitu vrstu muzike (srpsku, rok, pop…). A od filmova, volim “Gladijatora”.

Idealan odmor?

Volim plažu, sunce, pesk, odbojku. Hrvatska je lepa, sunčana zemlja blizu Srbije i tamo sam bila još kao dete. Zaista je lepa…